Télikertek

Télikert gyártás, télikertépítés

télikert gyártás és építés

Bár valaha úri passziónak számított, ma már bárki megengedheti magának, hogy lakásához télikertet építtessen. Ne persze nem olyat és akkorát, mint a hatalmas botanikuskertet magában foglaló Volunteer Park Conservatory amerikában, ahol minden a legnagyobb. Aki ennél szerényebb növényszobával is beéri, számos módon kialakíthatja. Nem is kell feltétlenül külön építkezést indítania, mert a legegyszerűbben úgy gazdagíthatja lakását egy efféle létesítménnyel, ha az épületnek, háznak, lakásnak a már megkévő részeit és az ezek adta lehetőséget használja fel ilyen objektum létrehozására. Ha - tegyülk fel - házunknak van egy déli fekvésű emeleti erkélye vagy nagyobb földszinti terasza, bejárati előtere, azzal már lehet valamit kezdeni. Ehhez nem kell új falakat húzni, egy viszonylag egyszerű konstrukció alkalmazása lehetővé teszi a méretre gyártott elemek beépítését. A fedett terasz a lakásnak egy egész évben használható, teljes értékű helyiségévé válhat.

 

Érdemes tudni, hogy az ilyen megoldások energetikai szempontból igen kedvezőek. Mondjuk a nappali szoba és a hálószoba előtt futó ilyen beüvegezett objektum a fűtési idény elején és végén (amikor már hideg van, akár fagy is lehetséges hajnalonta, de napközben még erős a több órás a napsütés) akár 20 %-kal is csökkenheti a lakás egészére vonatkozó gázszámlát: az őszi hónapokban a télikerttel szomszédos szobákat egyáltalán nem kell fűteni, és tél kezdetével is csak feleannyit, mint azelőtt.

 

A télikertépítés előnyei

Ha nem csupán a nyári időszakban akarja használni és élvezni a déli verőfényt, számos szempontból előnyös megoldásokat választhat. Nézzük, mi szól a télikertépítés mellett.

  • megnövekszik a lakóterület, létesül egy új szoba
  • téli zord időben is használhatóvá válik a terasz, beépített előtér, netán lodzsává alakított erkély
  • javul az épület, a lakás hőfelhasználása: a napenergia felmelegíti a télikert belső terét és felületeit, és mivel ezek a lakással érintkeznek, az éjszakánként visszatartott meleg gyakorlatilag fűti a lakást
  • egészségtani szempontból is élvezhetők az előnyök: lehetőség nyílik napfürdőre, fényterápiás alkalmakra
  • a fedett teraszon áttelelhetők a szobanövények, meleget kedvelő citruszfélék
  • gyógynövényeket és déli fűszernövényeket is elhelyezhetünk az üveg tetőzet alatt

 

A télikertek egyre népszerűbbek az ipari környezetben, a zöldre, a természet közelségére vágyók gyakran fordulnak a télikertgyártó vállalkozásokhoz. A szakemberek a megtervezett és legyártott elemeket helyben szerelik össze a megrendelő kívánságainak figyelembevételével. .

 


Teraszbeépítés, medencefedés

terasz beépítés budapestA télikertek létesítésének főként azzal a módozatával foglalkoztunk, amely a teraszbeépítés lehetőségére épül. Emellett természetesen van mód költségesebb eljárásokra is, lehet külön épületet létrehozni a növények elhelyezése céljából, ez történhet akár a házhoz illeszkedő, akár különálló objektumként. Gyakori megoldás a medencefedés: a szabadban létesített medence befedésével, üveg ajtók, ablakok és üveg tetőzet létrehozásával kisebbfajta üvegcsarnokot kapunk, a vízpára jótékonyan hathat a falak mentén elhelyezett növényzetre. Az üveg tarasz beépítés és a beépített erkély Budapest épületeinek ékessége - egyben zöldenergia forrás is.

 

 

Tartalommarketing

Az adott honlap keresőmarketing célokat is szolgál, célja, hogy a témát releváns tartalmi jegyek mentén fejtse ki. A weboldal kulcsszavai és keresőkifejezései:

Télikert építés - télikertgyártás. Teraszbeépítés és medencefedés, továbbá erkély beüvegezés segítségével energiahatékony zárt terű növényszobák létesíthetők.
Téli kert rendezés, télikertépítés, ajtó-ablak gyártás, növény elhelyezés, teleltetés, üveg szoba, üvegház hatás, télikertgyártás, conservatory budapest, keresőszempontú kulcsszavas tartalommarketing


Szolgáltatás:

Télikertgyártás és építés

Üveg terasz építés Bp., caribi növények elhelyezése mediterrán stílusban beépített teraszon - Zöld oázis a lakásban. Egyedi tervezésű és kivitelezési télikertek legyártását és beszerelését határidőre teljesítő budapeti vállalkozás honlapjának optimalizálása itt: